AIKIDO KLUB

TEGATANA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenska Bistrica

 

O klubu:

Korenine našega kluba segajo v poletni čas leta 2008. Takrat v zadnjem vikendu meseca julija se je na pikniku zbrala majhna skupinica ljudi. Sproščeno klepetanje in uživanje ob hrani in pijači je pripeljalo besedo tudi na aikido. Vsi zbrani smo bili že skorajda stari mački v treniranju aikida. Ker nam je bila ta borilna veščina zasidrana v srca in ker nismo želeli prenehati s treniranjem, smo sprejeli soglasno odločitev. Ustanovili bomo lasten klub! Navdušenju so sledile prve poteze, ki so vključevale izbiro imena, kraja treningov in logotipa našega kluba. O imenu smo dolgo razglabljali, se posvetovali, izbirali ime, ki bi imelo neki bistven pomen v samem aikidu, nakar nas je Jože Oštir presenetil z  imenom Tegatana. Ime je bilo sprejeto brez pripomb, ker le-to predstavlja zunanji del roke kot ostrino meča. Sledilo je risanje logotipa, kjer je svoje sposobnosti prenosa zamisli na papir pokazal Jože. Ko smo imeli izbrano ime in logotip, smo nazdravili ideji in rojstvu novega aikido kluba s polnim imenom aikido klub Tegatana.

Ustanovitelji aikido kluba Tegatana smo: 

Do uradne registracije in potrditve novo nastalega kluba je preteklo še nekaj mesecev, kajti želeli smo, da bo vse narejeno do potankosti.

Klub smo registrirali 21. 1. 2009 na UE Slovenska Bistrica. V klubu gojimo tradicionalne veščine aikida, katerih ustanovitelj je bil sensei Morihei Ueshiba. V našem klubu bomo sprejeli vsakogar, kateri se bo v harmoničnem, prijetnem okolju pripravljeni učiti in spoznavati starodavno veščino. Naša trenutna zasedba sestavlja kakovostno in zelo razgibano druščino, v kateri najdemo 1 mojstra aikida 2. DAN, 1 mojstra aikida 1. DAN in kar nekaj članov z višjimi šolskimi stopnjami (od 5.kyu – 1.kyu).

Naš klub je prav tako član Nemške aikido unije (AUD), kjer nam pomagajo s tehničnim znanjem, seminarji in izobraževanji v sklopu aikida.

Če se vam zdimo zanimivi, vas vabimo, da nas pridete obiskat na trening, kjer vam bomo lahko odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Vljudno vabljeni!

Kolektiv aikido kluba Tegatana