AIKIDO KLUB

TEGATANA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenska Bistrica

 

Ostfildern, 24 in 25. januar

Bilo je zgodnje jutro v soboto ob 4 uri zjutraj. Na parkirišču pred telovadnico v Slovenski Bistrici so se počasi začeli zbirati zaspani obrazi. Čeprav so oči komaj ostajale odprte, so vsi vedeli zakaj in kam so namenjeni. Dobro opazovalčevo oko bi med zbirajočimi opazilo večino članov Aikido Kluba Tegatana. Na vozniškem sedežu je sedel Drago, predsednik kluba, na sopotnikovem mestu pa mu je asistiral Jože, mojster 1.DAN in predsednik tehnične komisije. Na zadnjih sedežih so se še razvrstili Gorazd, tajnik kluba, Tatjana – članica disciplinske komisije, ter zvesti člani kluba;Simon, Vesna in Žiga. Njihovo pot je spremljala »reporterka« Nena.

Razlog tako zgodnjega odhoda je bil enostaven. Zadali so si cilj, da obiščejo seminar v Nemčiji, katerega bo vodil mojster Gerhard Mai. V prvi vrsti je bil namen udeležbe seminarja ponovno vspostaviti stik z prijatelji iz Nemčije. Drugi razlog je bil namenjen pogovoru z najvišjim vrhom Aikido unije Nemčije (AUD). Ne glede na to, da jih je čakala naporna 8 urna vožnja in da je bila zgodnja ura potovanja, so bili vsi zbrani dobre volje. Kajti vedeli so, po kaj gredo.

Po naporni vožnji, ki je minila v veselem ozračju, so prispeli v kraj blizu Stuttgart-a. Natančneje v Ostfildern. Po nastanitvi v hotelu so se odpravili v telovadnico na trening. Tam so srečali kar nekaj prijateljev, s katerimi so imeli skoraj 10 letna poznanstva. Sam trening je bil sproščen, pokazanih in popravljenih je bilo veliko tehnik. Da so udeleženci delali maksimalno, so razkrili njihovi živo rdeči obrazi in premočena kimona. Čas je neusmiljeno hitel in trening se je približeval svojemu koncu. Prav konec treninga je bil pomemben za našo skupino. Odločal je o uspehu ali o porazu.  

Po končanem treningu se je skupina sestala na sestanku z g. Gerhardom, ga. Andrejo, g. Konradom in z g. Jorgom. Ti našteti tvorijo sam vrh Aikido Unije Nemčije (AUD). Ker pogovor na željo gostiteljev ni bil možen v angleškem jeziku (zaradi slabšega govora), je le-ta potekal v Nemščini, kjer se je kot prevajalec odlično odrezal Simon. Predstavljen jim je bil načrt, kako bi lahko sodelovali in kakšne so možnosti. Vsa ekipa iz Slovenije je bila očitno pozitivno šokirana, ko so izvedeli, da so več kot dobrodošli kot člani v AUD in da bodo deležni vse podpore, ki jo bodo želeli dobiti. Najbolj pa jih je verjetno presenetilo dejstvo, da so tudi sam vrh AUD-ja nekako želel, da še naprej ostanejo tesni prijatelji. Kajti ekipa je  v preteklosti to večkrat dokazala s svojim delom. Po skoraj uri pogovorov so še dorekli nekaj podrobnosti in kot zaključek uspešnega sodelovanja so si podali roke.

Kasneje je ekipa skromno proslavila dogodek, kateri je predstavljal dejanski začetek AIKIDO KLUBA TEGATANA. V tem vikendu so z angažiranostjo, veseljem in trudom za aikido dobili dodaten elan za nadaljno delo.  

Zato nikoli ne pozabi, da so prav ti člani ekipe zasluženi, da lahko treniraš Aikido v AIKIDO KLUBU TEGATANA!