AIKIDO KLUB

TEGATANA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovenska Bistrica

 

Modrosti:

"Železo je polno nečistih snovi, ki ga slabijo. Skozi kovanje železo postane jeklo in se spremeni v kot britev oster meč. Tudi človek se razvija na podoben način. Življenje je rast. Če prenehamo rasti v duhovnem pogledu in v načinu našega delovanja, smo enakovredni mrtvemu telesu. Umetnost miru (Aikido) je kot praznovanje povezanosti neba, Zemlje in človeštva. Je vse kar je resnično, dobro in lepo."

On, ki je vešč v bojevanju se ne razjezi, on, ki je vešč v zmagovanju se ne boji. Potemtakem modri zmaga pred spopadom, medtem ko se neveden bojuje, da bi zmagal.

V gozdu sovražnikovih sulic obkrožen! Takrat se zavedaj, da so prav te konice sulic tvoj ščit.

Ne glej njegovo bleščeče rezilo, nič se ne da tam videti!  Njegove pesti ti bodo razkrile kam namerava zarezati!

Tudi najmočnejše človeško bitje ima omejeno sfero moči. Izvabi ga izven te sfere v tvojo, in njegova moč se bo razpršila.

Mobiliziraj vse svoje moči s pomočjo Aikida. Zgradi lep svet in obvaruj mir.

Čeprav te izzove le eden nasprotnik, bodi pripravljen kot, da te obkroža množica nasprotnikov z leve, desne in od spredaj ter zadaj.

Povežimo nebesa in zemljo, boga in človeka,  da bomo lahko varovali in ohranili ta naš čas.

Čas je zdaj! Utrdite vezi, ki povezujejo nebesa, ogenj, vodo in zemljo! Naj bom vaš vodič.

»Prava zmaga je zmaga nad samim sabo«. Najprej se moramo naučiti kontrolirati samega sebe preden poskušamo kontrolirati druge in z njimi harmonizirati. Brez dobrega ravnovesja in samokontrole, se ne moremo niti izogniti napadu niti izvesti efektivne tehnike na drugim. Samo z samokontrolo lahko uživamo v harmoničnem načinu življenja.

Na vznožju gore je več poti do vrha, vsi, ki pridejo na vrh vidijo isto luno.